Dark Light

Dag 8… Jag är inne på min sista burk med konserverade päron och havet är fortfarande oändligt…

Eller… Ja… Kanske inte ändå…

Gårdagens 502 ord började forma kapitel 13 och jag har fått till en struktur som jag tror kommer fungera. Fastnade dock i går på ett par rader. När jag först skrev lät det så här:

För en stund övervägde Jakob att plocka fram Bibeln som Gideoniterna utan tvivel hade lämnat i hans nattduksbordslåda och använda den som kastvapen. Idén kasserades dock tämligen snabbt då det var föga troligt att den eventuella inkräktaren skulle vara varken vampyr eller spöke.

Men eftersom jag har en, enligt vissa osund, förkärlek för tretal ändrade jag meningen till:

För en stund övervägde Jakob att plocka fram Bibeln som Gideoniterna utan tvivel hade lämnat i hans nattduksbordslåda och använda den som kastvapen. Idén kasserades dock tämligen snabbt då det var föga troligt att den eventuella inkräktaren skulle vara varken varulv, spöke eller Dracula himself.

Den intressanta frågan som nu uppstår är vilken mening som låter bäst. Som det är nu pendlar jag mellan de båda. Det finns en enkelhet i den första men grundtanken i innebörden går likväl fram. Samtidigt är den andra meningen lite mer formad mot en ännu tydligare innebörd.

Ja, så här ser livet som skribent ut…

/H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Related Posts

Ord

Har lyckats skriva hela 134 ord… vet inte om jag skall vara stolt eller besviken…