Back To You

Av 0 No tags Permalink 0

Så hur tillbringar man två månader då man inte skriver? Tja, hade varit lite fräckt att kunna säga “med Absint och kvinnor” men det mer “landet lagom” svaret lyder; med jobb och mer jobb.

Men nu är semestern här och med det börjar nu en ganska intensiv skrivperiod. Jag har avsatt två veckor enbart till skrivande och förhoppnings gör detta att jag kan ha ett första komplett utkast klart till augusti. Det är dock ett ganska stort “men” i den planen då jag förhoppningsvis kommer att resa en del i sommar.

Har bytt plattform för mitt skrivande, från PC till Mac och detta är något som redan börjar ge bra resultat. Framför allt handlar det om ett sätt att arbeta på som passar mig mycket bättre än att sitta och harva i Word. Som jag tidigare har nämnt använder jag mig av ett program som heter Writer’s Café för att strukturera upp boken och det har verkligen hjälpt mig. jag har nu börjat använda ytterligare ett program; Scrivener, som jag skriver i.

Det är ett ypperligt program för detta på många sätt och viss och jag skall gå djupare in på det under nästa vecka när jag har utforskat det mera och djupare.

Det är som sagt dags att sätta tänderna i kapitel 12 och det skall bli kul. Det är nu min första “plot twist” dyker upp och den kommer kräva en hel del arbete. jag har också beställt lite fler böcker för min research, böcker som också kommer till veckan. Med andra ord har jag inga ursäkter längre.

/H

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.