Dark Light

Jag har tidigare i denna blogg pratat om min uppskattning av kulturprogram, framför allt i form av Babel. Men det finns faktiskt ett program som slår även Babel på fingrarna och det är Kobra.

Jag tror jag har sett varje avsnitt sedan Kobra först dök upp på min dammiga tv och varje avsnitt är 30 minuter av total avskärmning från världen. Det senaste avsnittet, som var mycket bra, handlade om animering och jag fick där träffa en person som jag tror kommer betyda mycket för min syn på konst under ett par år framöver.

Den personen är Guy Delisle, en kanadensisk författare/tecknare som har åkt runt i världen och besökt allt från Burma till Nordkorea för att nu ha hamnat i Israel.

Han har omvandlat sina syn- och hörselintryck till ett par serieböcker och hans sätt att måla tilltalar mig något oerhört. Det finns en enkel elegans som är blandad med en slags underfundighet. Resultat ser ut så här:

Du hittar mer av hans bilder på hans blogg.

/H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Related Posts

I skuggan av DVD

Införskaffade igår en Blu-Rayspelare till min mediadator. Nej, det var inte ett infall i dyningarna efter IPRED, utan…

Nutid

Hade egentligen inte tänkt att ordna en bröllopspresent då brudgummen, en mycket god barndomsvän till mig, gjorde klart…