Hellre 1500 böcker i handen än en på nattduksbordet

Av 0 No tags Permalink 0

Jag har följt utvecklingen av Kindle en längre tid då det är rätt typisk “vill ha produkt”. Dock var det ett tag sedan jag läste något om den. Men för ett par dagar sedan dök det upp en artikel på DN.se som jag läste med stor entusiasm.

För er som inte vet var Kindle är så kan man kort beskriva det som ett elektroniskt papper på vilket man kan visa både böcker och tidningar. Den har en monokrom skärm och har ett SD-kort på 2 gb.

Är detta framtiden? Ja, vem vet. Jag gillar dock skarpt funktioner som möjligheten att göra “hundöron”, den trådlösa uppkopplingen och framför allt, det stora arkivet med böcker. 

Jag har alltid tyckt att fulla bokhyllor är en statusmarkering, att kunna avvara ett rum till ett personligt bibliotek skulle vara den yttersta bekräftelsen på att man är vuxen. Men jag börjar mer och mer tveka. Det finns något befriande enkelt i att kunna ladda ner all världens litteratur till en tunn display och att kunna ligga i sängen utan att behöva vrida och vända sig för att ljuset skall falla rätt på sidorna.

Det enda jag undrar över är… kommer den med doft av papper och trycksvärta…

/H

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.