Dark Light

Ligger cirka 9 000 ord back och ser man till det har veckan inte riktigt gått enligt planerna.  Men bryter man ner det hela så har det faktiskt inte varit så illa!

Har, i ett par veckor, funderar rätt mycket rörande en del av handlingen och kanske framför allt hur jag skulle få i hop den delen. Jag kan idag, tämligen stolt, säga att jag har löst det och det enda som är kvar att lösa nu är två karaktärers öde.

Kommer i kväll att ge mig i kast med kapitel 17, vilket tillsammans med kapitel 18, kommer vara de mest dialogtyngda. Trots att detta till ytan kan verka likartat  finns olika svårigheter med de båda kapitlen.

Kapitel 17 kommer att fokusera mer på att klargöra bakgrunden till själva kärnhistorien och det svåra kommer där bli att inte bli för övertydligt samtidigt som jag inte vill blir för vag eller för den delen alltför teknisk i mina förklaringar. Lösningen jag har till detta är att införa någon slags “comic relief” för att balansera upp tyngden i dialogen.

Precis som att kapitel 17 är förklarande är även kapitel 18 detta. Den stora skillnaden är att detta kapitel är mer förklarande på en känslomässig nivå och svårigheten kommer att ligga i att skapa en empatisk kontakt med läsaren samtidigt som historien förs framåt.

/H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Related Posts

Nya mål?

Måste, till min stora förtret, erkänna att helgen inte alls blev lika produktiv som jag hade tänkt. Nu…