Hylla dem som hyllas bör

Av 1 No tags Permalink 0

Såg ett par minuter på Allsång på Skansen idag. Det var inte för musiken skulle utan för poesin, det vill säga Marcus Birro.

Jag vet att jag redan i julas funderade på att skriva ett par rader om honom. Det var något han sa i Supersöndag på Canal+ som fick mig att bli mer och mer intresserad av honom, både som person och som poet.

Marcus Birro verkar bära på en total ärlighet och en total och fullkomlig kärlek till människan och jag kom på mig själv med att vara nästan avundsjuk på hans inställning till livet och andra människor. Han bär också på en total ödmjukhet som i mina ögon bara gör honom mer och mer fantastisk. Dessutom så skriver han väldigt bra också….

När jag ändå håller på att lyfta fram människor så passar jag på att kort nämna John Mayer. Dras mer och mer in i hans musik. Framförallt har jag fastnat för Neon, en helt underbart fantastisk låt.

Albumversionen – http://open.spotify.com/track/5CvbSiGUQb9MzZ5kLGPr7G

Liveversion – http://open.spotify.com/track/4ovfnu6ndxZMCBiv0MD8VE

Nej, dags att återgå till skrivandet…

/H

1 Comment
  • Iron Mladen
    juli 27, 2010

    Sjysst gitarr knäppande, inte helt tokig låt….

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.