I heard the laughter of her heart in every street cafe

Av 0 No tags Permalink 0

Ännu ett café, ännu en kopp med kaffe…

Sitter i valet och kvalet mellan att skriva klart kapitel 13 eller att börja på kapitel 14. Som en extra liten bonus när det kommer till min ambivalens så behöver jag skriva en prolog till. Jag har lekt lite med tanken att göra prolog 3 som ett utdrag ut en dagbok men jag börjar allt mer luta åt att fortsätta i samma stil jag har använt hittills. Hittills är förresten det ord jag har svårast att stava till…

Fick en fråga i går om vilka författare jag hämtar inspiration ifrån. Det fick mig att tänka till lite då jag inte kunde komma på ett snabbt och självklart svar. Som barn och ungdom läste jag kopiösa mängder böcker. Det var allt ifrån Dostojevski till Svedelid, Guillou till Zimmer Bradley och Tolkien till Clancy. Men jag skulle nog säga att ytterste få av dessa har påverkat mig, mer än Guillou sett till min politiska hemvist etc.

Nej, jag skulle säga att den författare som har påverkat mig mest under de senaste åren är Aaron Sorkin, en amerikansk författare som har skapat två av de mest välskrivna tv-serier som någonsin har visats, The West Wing och Studio 60 on the Sunset Strip.

De två första säsongerna av The West Wing kan jag se gång på gång och det är framförallt Sorkins förtjänst. Dialogen är så oerhört träffsäker och rapp och känns inte alls som skriven dialog, något jag själv försöker arbeta väldigt mycket med. Att Bradley Whitford briljerar i båda serierna gör ju givetvis sitt också men utan det materialet så… Ja, lite tips så här i sommarvärmen…

/H

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.