Dark Light

Införskaffade igår en Blu-Rayspelare till min mediadator. Nej, det var inte ett infall i dyningarna efter IPRED, utan någon jag under en längre tid funderat på. När en dvd-spelare kostar 500:- och man bara behöver lägga det dubbla för att få en Blu-Rayspelare är valet inte så svårt längre.

Nåväl, efter att ha dubbelkollat om grafikkortet skulle klara av att avkoda filmerna köptes splearen och installerades därefter i datorn. Sedan började problemen…

Eller ja, så illa var det inte. Det visade sig att version 8 av det program jag använder till uppspelning av DVD och Blu-ray inte fungerade klockrent med DXVA (hårdvaruavkodning av film) men spelade upp perfekt ljud så jag provade en senare version, numrerad 9. Då blev bilden perfekt men ljudet försvan helt.

Efter  ett par djupdykningar i olika forum på nätet, utan att hitta några konkreta svar eller tips, provade jag i ett sista försök att installera båda programen och vips fungerade allt klockrent.

Låt mig säga så här, bilden är superb och så även ljudet. Trots att jag inte har en förstärkare som klarar DTS HD så omkodas det till vanlig DTS och skapar en mycket trevlig atmosfär. Men det är framför allt bilden som är fantastisk. Det är svårt att förklara skillnaden mellan en DVD-film och en Blu-rayfilm, den måste ses men det känns som att man ser något, inte i 3 dimensioner utan i 4.

Kollade runt länge innan jag valde den spelare jag köpte men måste säga att den är klockren.

Skickar med en liten länk till spelare (och nej, får inte ett öre för detta): https://www.inet.se/datorkomponenter/blu-ray—hd-dvd/lg-ggc-h20l-blu-ray-laesare—dvd-braennare–svart/7104125/

/H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Related Posts

En ny säsong

I dag startade den nya säsongen av House. Säsongen startade med ett fantastiskt avsnitt. Var mycket längesedan jag…