Läsning kontra skrivande

Av 0 No tags Permalink 0

Efter att nu i snart 8 månader har skrivit på min bok börjar vissa saker utkristallisera sig.

Det första jag märkte när jag började skriva var att det i stort sett var omöjligt att läsa andra böcker. Anledningen till detta är att jag plötsligt började granska allt genom ett filter, ett par glasögon, som gjorde att jag fastnade på alla intressanta meningar jag hitta, dissekerade dem för att se hur författaren hade kommit på dem och hur de hade använt språket för att förstärka dem. Det blev extra tydligt med den senaste boken, Jane Austen Book Club, som jag läste i vår bokcirkel. Den innehöll flera mycket bra formulerade mening som bromsade upp mitt läsande hela tiden.

Det andra jag har märkt är hur mycket jag gillar att göra research, att få fastna i någon som till en början verkar vara marginellt men ju mer man läser om det desto större blir det och plötsligt har man öppnat upp en helt ny värld.

Så nu står jag inför ett delikat problem. Jag får besök nästa vecka och behöver städa lite, samtidigt skiner solen ute och vårvärmen börjar sakteliga sprida sig och samtidigt så vill jag sitta och skriva lite, bena ut den research jag har gjort de senaste två veckorna. Man kan ha värre problem…

Dagens Spotifylänk http://open.spotify.com/track/3twFtnAokdFI2lyeqlpzo4

/H

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.