Dark Light

Igår ramlade ett paket från Amazon ner i min brevlåda. Innehållet var en dvd med tv-serien som gjordes på Peter Mayles fantastiska Ett år i Provence, en bok jag har läst flera gånger och som har en fast plats i min bokhylla. Boken handlar om han och hans frus första år i Provence efter deras flytt från London.

Eftersom jag i nästa kapitel kommer förflytta mig till denna region har jag läst om boken samt plöjt ett antal guideböcker etc. Men när jag insåg att det fanns en dvd med serien köpte jag den utan att tveka. Förvisso är den snart 20 år gammal och även om miljöerna med stor säkerhet har ändrats en del kan man fortfarande få en känsla för klimatet, byggnaderna och kulturen som man sedan kan bära med sig in i skrivandet.

/H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Related Posts

The Art of Writing

Som en del av er kanske vet, eller har listat ut, så försöker jag skriva en bok. När…

The Silence In Between

Tanken med den här bloggen har alltid varit att använda den som en slags dagbok över mitt skrivande.…