Dark Light

Då helgen skulle vara fylld med solsken var jag och ett par syskon ute i vår sommarstuga för att göra den första rensningen inför sommaren. De var allt i från grenar till träd, tak till stuprännor som skulle ses över och mycket blev också gjort.

Men vad som slog mig när jag var på väg hem var hur manlig jag kände mig. För alla som känner mig är nog min känsla en smula konstig då varken jag ,eller så många av mina vänner för den delen, anser mig vara manlig .

Så vad var det då som skapade denna ovanliga men angenäma känsla hos mig? Jo, blåkläder.

Blåkläder kommer i en uppsjö av olika varianter, allt ifrån helställ som mekaniker har till shorts som snickare kan ha. Jag hade, för denna dag, valt en tämligen konventionell klädsel, ett par byxor men knäskydd och rikligt med fickor. Det var alltså detta plagg som gav mig denna varma känsla av manlighet. 

Frågan som då uppstår är om våra könstillhörigheter så starkt är förknippade med kläder. Känner man sig som kvinna mer kvinnlig om man har kjol och känner man sig som man mindre manlig om man inte springer runt i blåkläder?

För mig handlar de mer om att blåkläder ger andra ett visst budskap; “Han vet vad han håller på med. Han kan mäta, han kan spika och han kan skruva”. Just detta budskap ger nog den känsla av manlighet som jag kände och som försvann så fort jag bytte byxor.

/H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Related Posts

Insomnia

Trodde inte det skulle gå så snabbt, att sömnlösheten skulle infinna sig nästan omedelbart. I och för sig…

Titel

Införskaffade för snart två veckor sedan ett program som heter Writer’s Café. Det är utan tvekan en av de…