Men Kontrollen Blinkar Blå…

Av 0 No tags Permalink 0

Sitter och unnar mig en tredjedels fransk frukost och skall snart fortsätta skriva.

I mångt och mycket försöker jag att få ett så stort flyt i mitt skrivande som jag kan. Förvisso har jag alla kapitel “outlined” i Writer’s Café och även vissa anteckningar i Scrivener men jag försöker att skriva i nuet. (Vad pretentiöst det lät…) I bland kräver dock skrivandet mer planering.

I det förra kapitlet hade jag en scen som jag först började skissa på för snart två år sedan. När det nu var dags att skriva den gjorde jag ett flertal mentala story boards, likt en filmskapare skulle man kunna säga. Anledningen till detta var att jag visste vad som skulle hända men jag behövde testa ett par olika sätt för karaktärerna att hamna i den situationen.

Så efter att ha testat fyra, fem olika scenarier fann jag det mest logiska händelseförloppet och själva skrivandet kom då väldigt naturligt.

Det enda problemet jag har just nu är att boken verkar svälla med ett eller två kapitel…

/H

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.