Dark Light

Man kan förfasa sig över krig, fattigdom och elakheter mot djur, eller göra som jag och förfasa mig över hur folk misshandlar språket, eller språkets innebörd. Givetvis förfasar jag mig över det de första tre sakerna också men likt mycket annat så finns det vissa små saker i livet som gör att man kan gå runt och vara småförbannad på ett sätt, i alla fall jag, inte kan vara när det gäller de stora problemen i världen.

Tänkte kort nämna ett exempel som får mig att vilja plocka fram en telefon klockan 23 på kvällen för att ringa en chef på någon lämplig mataffär och vara spydig.

 

Exempel 1 – Öppet alla dagar

Denna förhatliga skylt ser man ofta utanför diverse mataffärer. Problemet är att man allt som oftast också möts av en papperslapp på dörren “Juldagen – Stängt”.

Jag har inget mot att man håller stängt på röda dagar, verkligen inte. Man kan alltid planera sina inköp så att man inte behöver ut och handla just på en röd dag. Vad jag däremot vänder mig mot är det faktum att om man håller stängt en dag under året, ja då har man ej heller öppet alla dagar.

Som den vänliga själ jag är kommer jag ju givetvis inte bara klaga i detta lilla inlägg utan även ge exempel på alternativa skyltar.

Öppet nästan alla dagar – Kompromissskylten

Öppet i mån av tid – Den ärliga skylten

Öppet i stort sett alla dagar – Den politiska skylten

 

/H

1 comment
  1. Hallå Henke,

    roligt med nätet. Det är så himla lätt att hitta folk nu för tiden :). Tänkte bara höra lite fräckt om jag kunde få slagga över hos dig mellan 7-8 mars. Jag ska på hoppteknikkurs med Skip i Munkedal och vill gärna slippa åka hem. Dessutom vore det roligt att få se dig igen. Om du känner för det förståss.

    Du får gärna höra av dig på mailen om du känner för det. Hör jag inget så fattar jag vinken.

    Kram
    Jo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Related Posts

Helgens galenskap

Ytterligare ett läsår avklarat, barnen har slutat och vi vuxna jobbar kvar ett par dagar till. Hur gör…