Nutid

Av 3 No tags Permalink 0

Hade egentligen inte tänkt att ordna en bröllopspresent då brudgummen, en mycket god barndomsvän till mig, gjorde klart redan tidigt att man kunde ge ett bidrag till festen istället för att ge presenter.

Det ligger en klar logik i det då man ofta får saker man inte har och som han själv sa; “Jag har i stort sett allt och jag vill inte se en enda jävla brödrost”.

Fair tänkte jag och funderade lite spontant om man inte skulle köpa en billig brödrost just for laughs.

Men när jag vandrade runt i staden i dag efter att ha hjälpt honom med det sista inför bröllopet så tänkte jag ändå göra ett försök att hitta en present.

Efter att på mindre än fem minuter avverkat fyra affärer och nästan spytt över alla vedervärdiga fat och karaffer väcktes ett minne i mitt huvud. Det var en sak min syster hade pratat om men som hon inte hade lyckats genomföra. Nåväl tänkte jag, det kan ju inte mer än misslyckas.

Jag lyckades.

Vad jag gjorde var att köpa tre flaskor vin, en Amarone av god kvalité som går att lagra i 5 år. Tanken är att de skall dricka den första flaskan på den första bröllopsdagen, den andra på treårsjubiléet och den tredje på femårsjubliléet.

Nu kändes det inte så vidare kul att lämna över en blå systemkasse med tre flaskor rödtjut i så jag funderade ett par sekunder och drog därefter i väg till Åhlens. Väl där införskaffade jag en vit korg, tre olikfärgade papperslappar samt snöre och ett slags plastpapper.

Här är resultatet av dagens eskapader, Bröllopspresent á la Lena.

/H

1

2

3

4

3 Comments
 • Johanna
  juli 16, 2009

  Men se så fint han gjort *S*. Nästan lite pyssligt juh ;).

 • Iz@
  juli 17, 2009

  ah men det var ju en bra present.. fast tror du att de sparar vinet så länge? 😉 om inte annat så har du ju sett till att de kan få en ny hobby – vinsamling =)

 • Henrik
  juli 17, 2009

  Ja ibland så lyckas man… 😉

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.