The Art of Writing

Av 0 No tags Permalink 0

Som en del av er kanske vet, eller har listat ut, så försöker jag skriva en bok. När jag började så var min plan att landa någonstans runt 75 000 ord. Ja, jag vet, man skall inte tänka så. Kvalitet, inte kvantitet som jag brukar säga till mina elever.

Problemet är att det inte alltid är så. För att veta hur mycket man “måste” skriva för att få ihop till en bok kollade jag runt lite och kom fram till 75 000 ord är vad böcker generellt innehåller.

Så hur har det gått för mig då? Jo, min tidsplan var att ha boken klar på ett år, det vill säga till sommaren -09 och det skulle ge att jag skulle ha halva boken klar till julen -08.

Efter att ha summerat de 6 kapitel jag har skrivit så landar det på cirka 20 000 – 25 000 (jag är inte helt klar med det sista kapitlet). Jag ligger alltså efter min planering.

Men det finns, som alltid, ett men.

Jag har skrivit betydligt mer än 25 000 ord, snarare cirka 40 000 men jag har skurit bort delar som inte fungerade, delar som inte passade in etc. Vidare så har boken fått ett eget liv och karaktärerna går vägar jag inte hade tänkt de skulle ta och det har blivit naturligt att dela upp boken i tre akter. Så jag har nästan nått mitt mål…

Nu skall jag bara få tummen ur och skriva klart kapitel 6 som har visat sig vara oerhört svårskrivet.

Återkommer med rapport, förhoppningsvis imorgon.

 

/H

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.