Dark Light

Efter cirka fyra månaders stillestånd verkar kapitel 10 nu ha blivit klart.

Den stora frågan är ju om just detta kapitel har varit svårare att skriva än de andra. Egentligen vill jag svara nej, det är ett kapitel likt de andra och eftersom hela boken är klar (på synopsisplanet) borde det inte ha tagit så lång tid.

Sanningen ligger väl dock mer på att jag har haft fullt upp med livet och inte haft energin eller orken att ta tag i det trots att många har frågat efter kapitlet.

Men när jag nu under julen tog “mod” till mig och fortsatte skriva insåg jag att det inte var vidare enkelt. Kapitlet är viktigt då det både för fram viktig information för resten av handlingen samt att den på ett annnat plan försöker lyfta fram en av karaktärerna.

I stort sett hela kapitlet utspelar sig på ett arkiv och redan där körde jag fast. Arkiven av idag är inte som de var för, med hyllmeter av arkiverade papper. Nej, numera är mycket inskannat och sökbart via databaser. bra för forskare, dåligt för den litterära spänningen. Dessutom visade det sig, när jag gick igenom min research, att jag var fel ute med arkivet. Det som jag egentligen borde låta mina huvudperson besöka ligger i i södra delen av landet, en bra bit bort från huvudstaden där allt utspelar sig.

Eftersom jag försöker att eftersträva en autenticitet så har jag fått lösa det på ett sätt som jag anser vara plausibelt. Vi får se vad andra tycker…

Nej, dags att påbörja kapitel 11…

/H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Related Posts

Sussudio

Eftersom tanken med denna, låt oss kalla det för en blogg, var att skriva om mitt skrivande, har…