Dark Light

Försöker värma upp händerna efter en promenad på en timme. Trots är det är blott sex minus blev det ändå rätt kyligt mot slutet.

Har mer eller mindre suttit inlåst de senaste dagarna. Planen var, och är, att skriva ett kapitel om dagen men har haft märkbart svårt att få en rytm i skrivandet. Var egentligen först i dag som det släppte lite och det när jag tog en dusch i morse. Jag brukar få mina bästa idéer i duschen konstigt nog. Det jag har brottats med är två detaljer i det kapitel jag sitter och skriver på. Eftersom jag strävar efter en rejäl dos med realism kan jag inte ta mig de friheter jag egentligen vill och detta har vid ett par tillfällen skapat lite problem i min narrativa struktur.

Lösningen som kom till mig idag var genialisk i sin enkelhet och skapar också en bra “uppgörelse” mellan två karaktärer som ger dessa båda lite mer kött på benen sett till de konsekvenser som skeendet får.

Tyvärr har jag under den senaste tiden fastnat mycket i den tekniska aspekten bakom skrivandet och jag tror att det bland annat är det som har fått mig att tappa fokus. Hela handlingen finns ju fortfarande i mitt huvud och rullar där flera gånger om dagen. Kan tyckas lite futuristiskt men ibland skulle jag vilja kunna koppla en usb-kabel direkt från datorn till hjärnan och bara ske skärmen fyllas med text. Tyvärr fungerar det ju inte så utan det är ju fortfarande ett hantverk.

Men blir nog att försöka finna lite inspiration genom att se The Social Network. Är ju en stor fan av Aaron Sorkin…

/H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Related Posts

Titel

Införskaffade för snart två veckor sedan ett program som heter Writer’s Café. Det är utan tvekan en av de…