Titel

Av 0 No tags Permalink 0

Införskaffade för snart två veckor sedan ett program som heter Writer’s Café. Det är utan tvekan en av de bästa sakerna jag har gjort för mitt skrivande sedan jag började på mitt lilla projekt.

Kort kan man säga att Writer’s Café fungerar som ett samlingsverktyg för ditt skapande. Programmet har en funktion för att skapakaraktärkort där man kan skriva in olika saker om en karaktär och på så sätt skapa en bakgrund eller bara hålla koll på en karaktär.

Det som jag dock använder mig mest av är storylinefunktionen.

Fram tills för en och en halv vecka sedan hade jag min bok på tre olika ställen, på papper (det som redan är skrivet), på post-itlappar (anteckningar för olika kapitel) samt i mitt huvud (dialogdelar och ännu ej nedskrivna delar av storyn).

Allt detta har jag fört över till Writer’s Café och helt plötsligt har jag en digital storyline, uppdelad på karaktärer och akter samt kapitel. Med en enkel knapptryckning kan jag sedan få ut en rapport, eller vad man snarare kan kalla en färdig synopsis av hela boken.

För första gången finns hela boken nedskriven, alla karaktärer ligger klara och så även alla namn.

Fördelen och nackdelen med detta är att man får en klar överblick och därigenom ser man också de hål eller de problem som dyker upp. Det kanske största hålet eller problemet som dök upp för mig var huruvida en av karaktärerna rent logiskt skulle kunna agera på ett visst sätt. Eftersom jag nu såg detta problemet kunde jag också fundera över det samt bolla lite med min goda vän Peter. (Snart får jag ge honom procent på eventuella intäkter…)

Men den överblick jag nu har, där alla kapitel är nedspaltade med en sammanfattning, gör att jag helt kan ägna mig åt skrivandet. Jag vet vad varje kapitel skall innehålla och jag är fri att bara måla med språket (vilket verkligen inte är det lättaste). Som det är nu kommer boken landa på 22 kapitel, inte inräknat de två prologer som finns.

Hmm… har jag glömt något..?

Jo, just det ja…

Det finns faktiskt numera en arbetstitel. Den förra var ju kort och gott Bok, vilket de flesta inser, inte var så slagfärdigt. Det nya arbetsnamnet är; Där Änglar Ej Vandrar.

/H

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.